...ha már az időjárás mostanában depresszióra hajlamosító, akkor szüksége van az embernek egy kis boldogsághormonra. Mi lehetne ez más, mint egy kis házi készítésű édesség.
Régóta ismerős nekem a Kráter süti, de sosem készítettem, sőt először csak idén tavasszal, egy családi összejövetelen kóstoltam a sógornőm által készített eredeti verziót.
Mikor én is rászántam magam a sütésére, első alkalommal rögtön eltértem a recepttől, így jött létre a Túrós-pudingos kráter szelet...ami nagyon jól sikerült.
Most másképp turbóztam, szilva és mák szerintem nagyon jó párosítás...elbírja még vanília pudingot is, meg a fahéjat...szóval így jött létre a Szilvás-mákos kráter szelet.
-az alap ez a recept (nekem 15 dkg cukor is megfelel a piskótába),
-kakaó helyett 2-3 evőkanál darált mákot keverek a piskótatészta felébe
-a tepsibe öntött két színű :-)) tésztát kirakom magozott, felezett szilvával, a vágott felükkel felfelé
-megszórom fahéjjal
-Rákanalazom a még langyos pudingot
-A továbbiakban a recept szerint járok el, a tálalás előtt még fahéjjal díszítem...
Gyorsan megvan, mutatós is, finom is, könnyű is...boldogsághormonos is:-)))
Szia Marika! Nagyon gusztusos........nem tudom szabad e megsütnöm?
VálaszTörlésTudod a kalóriák.............sajnos nem egy szeletet ennék!
Majd ha jönnek a gyerekek..........és a maradékot odacsomagolom...........akkor talán nem lesz lehetőségem nassolni!
Ügyes vagy nagyon!
Köszi Erika!! ... tényleg nagyon finom volt. El is tartott egy darabig, mert a gyerekek nem voltak itthon...már a végén úgy kértem meg a férjemet, ( nem mintha rajta nem látszana, de rajta másképp:-))) hogy okvetlen egye meg...Csak azért, hogy ne legyen már nekem tovább kísértés...
VálaszTörlésPedig a krémekbe belecsaltam egy kis fruktózt, meg ugye a mák és a gyümölcs miatt nem tömény lisztes...
De két személynek bőven elég a fele...és még az se egy evésre.
Csak ne szeretnék ennyire sütni-főzni...mióta a lányok felnőttek, úgy általában csökkentett adaggal is beérik...(már nem fejlődő a szervezetük:-)), ha itthon vannak. Ráadásul a sűrűbben itthon lévők válogatósak is ételben, sütiben....
Néha valóságos szívfájdalommal nézek a sütéshez évek alatt összegyűjtött formákra, eszközökre...annyira szeretném használni őket...
Azt hiszen egyre többet kell reformosítani és kis adagra redukálni:-))
De ajánlom, hogy próbáld ki...