...mert az élőélete:-)) túl hosszúra sikerült. Történt ugyanis, hogy a húsvétkor vásárolt kis szakajtó kosaram használatát nem sikerült eddig elsajátítanom. Pedig bőszen gyakoroltam akkoriban, de nem néztek ki túl jól a belőle kikerülő cipócskák...
Kidobni nem akartam az egyik nem túl sikeres kenyérkét, eszembejutott egy régi kedvenc reggelink, ami már úgyis kezdett feledésbe merülni. A kihűlt cipót egy-két hónapra fagyasztóba dugtam, de csak azért, mert vártam a megfelelő alkalmat, amikor leszünk itthon annyian, hogy érdemes legyen egy hétvégi családi reggelit kreálni belőle. Az elmúlt hétvégén ez meg is történt, íme a mindenféle jóval megöltött cipónk...
Nagyon szigorú receptje nincs:
Végy, vagy süss egy cipócskát...a részben teljeskiőrlésű lisztből készült az igazi.
Vágd ketté, mint egy tortalapot, kapard ki a belsejét, de azért ne teljesen..
Készíts saját ízlés szerint kb. 4 tojásból egy jó adag tojáskrémet, a kikapart kenyérbél egy részét is keverd közé, de vigyázz ne legyen túl száraz, és túl híg sem.
Amit még én használtam: sonkaszeletek, sajtszeletek, paradicsomszeletek, és salátalevél...( de bármi lehet a töltelék, csak a fantáziánk szabhat gátat neki:-))
A cipó alsó részének üregét megtöltöd a tojáskrém felével, jöhet rá a salátalevél, sonka, sajt, paradicsom...megint sajt, sonka, salátalevél és a cipó felsőrésze a tojáskrém másik felével megtöltve. Ezzel lefeded az egészet, folpackba csomagolod, érdemes valami kerek formába tenni és egy éjszakára jól lenyomatni..vágódeszka stb..egyszerű konyhai eszközök megfelelnek a célnak.
..másnap reggel tortaszerűen felszeleteled és jó étvágyat hozzá! :-))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése