Jómagam minden formában nagyon szeretem a padlizsánt, de sajnos nincs ezzel mindenki így a családban. Már annak is örülök, hogy a férjem legalább rántva megeszi:-).
A rántott ételek közül már évek óta sok mindent ( de nem mindent!!!)sütőben sütök, nem pedig bő olajban. Így készült a képeken látható padlizsán is.
A hagyományos panírozást fokhagymás tojással és jó fajta csilis morzsával turbóztam fel. Annyira jól nézett ki, hogy én, aki nem szoktam úgynevezett fázisfotókat készíteni, előkaptam a fotómasinát.:-)
Nagyon finom volt, és jó erővel bírt:-)
Persze minden szakács dicséri is a saját főztjét:-)
Sokszor nevetgélünk a főzős műsorokat nézvén, miközben kóstolnak a híresek, mi lenne, ha egyszer azt mondaná egyikük a saját főztjére a kamerák előtt, hogy pfuj!
:-)
És a kivétel, ami erősíti a szabályt :-)
Vannak kivételek, a rántott csirkemell egy-két kísérlettől eltekintve hagyományos módon sül.
És mindenféle diéta, meg alakreform, meg életmódreform ide vagy oda, a rántott csirkemell, az rántott csirkemell.
Nem kell a hét hat napján azt enni, de ha havonta 1-2 alkalommal bekerül a menübe, nem hiszem bárki attól szedné fel a fölös kilóit, mert két szelet olajban sült rántott husit megeszik.
Úgy érzem sokan túllihegik ezt a témát, és már mindenféle csavarintással "light-osítják" a rántott húst.
A végeredménynek meg már köze sincs hozzá.
Sokkal rosszabb helyzetben van a padlizsán, mert szivacsként szívná magába az olajat, ha hagyná az ember...
Nálunk ezért ő került tepsibe:-)
Nálunk ezért ő került tepsibe:-)
Marika ez a padlizsán nagyon guszta....azt hiszem ki kell próbálnom.........igaz a párom nem szereti, de majd ha jönnek a gyerekek "bedobom" a rántott hús mellé.....ami nálunk is hagyományosan készül.
VálaszTörlésKellemes, szép napot nektek!
Erika
Jó étvágyat hozzá! Talán még a párod is megkóstolja. Az enyém is csak így eszi meg :-)
Törlés