.jpg)
.jpg)
Szinte csak könyvekről, mások életéről... Ritkábban a miénkről... :-)
Szupererős!!!! ❤❤❤ Most már tudom, hogy furcsa ízlésm van :-) Nagyon örülök neki, hogy nem átlagos, hisz akkor nem olvastam vona el e...
Bloggerized by DheTemplate.com & WordPress Theme 2 Blog
Húúúúú, ez valami irtó jól néz ki. Elkérhetném a receptjét? Léccci!!
VálaszTörlésRózsi
Köszi! Akkor a recept...
VálaszTörlés1kg lisztből készítek 16 db kiflit, ez két nagy tepsinyi adag, légkeveréses sütőben egyszerre szoktam kisütni.
Hozzávalók: 1 kg sima liszt, ízlés szerint lehet teljes kiőrlésűvel keverni, de 1/3 résznél nem érdemes többet beletenni, mert akkor túl tömör lesz. 4 lapos teáskanál só, 2 ek. cukor, fél élesztő, 6 dkg olvasztott margarin, 6-7 dl folyadék, ennek egy része tej legyen, a többi lehet víz. De tej helyet, ha van kéznél, szoktam joghurtot, savót, írót, tejfölt...bármelyik jó bele.
A hozzávalókból kelt tésztát készítek, nálam az esti dagasztás és az éjszakai hűtős kelesztés (nejlonzacskóban bekötve a zacskó szája, bőven kell neki hely, nekem volt már, hogy kinyitotta éjjel kelés közben a hűtőajtót..) jön be leginkább, sokkal finomabbak lesznek így a péksütemények.
Reggel lisztes felületre kiborítom, 4 részre osztom, mindet kör alakúra nyújtom, négy cikkre vágom, és feltekerem... ha a hűtőből jött a tészta , akkor 1 órát kel a tepsin,( ha melegben kelesztettük első lépésben, akkor formázás után elég fél órát keleszteni) lespriccelem hideg vízzel, megszórom magokkal, ismét lespriccelem(így nem potyognak le a magok), és 220 fokos előmelegített sütőben légkeveréssel 25-30 perc alatt megsülnek.
Sok sikert hozzá, és jó étvágyat!
Nagyon szépen köszönöm, remélem, a héten már ki is tudom próbálni.
VálaszTörlésRózsi
Örülök, hogy segíthettem!
VálaszTörlésÉs köszönöm, hogy itt jártál :-))