Nem mondhattam el senkinek, elmondom hát, mindenkinek...:-))
Karácsonykor kicsit "túlsütöttük" az igényeket, a fagyasztóba is került a maradékból, akkor azt mondtam, egy jó darabig látni se akarok édességet.
Persze január elején rögtön van egy szülinaposunk, akinek jár az igényelt házitorta...ráadásul volt némi elhasználásra váró alapanyag a hűtőben, amit sajnáltam volna, ha ki kell dobni.
Nagyon szeretem a cékla-alma-répa salátát, egy kis majonézzel, joghurttal nyakon öntve. Finomra reszelni a hozzávalókat viszont kevésbé, apríthatnám is, de úgy nem az igazi. Hogy ne kelljen túl gyakran reszelgetni sikerült ebből a reszelt "hármasból" jókora adagot eltárazni a hűtőben. Sajnos jóból is megárt sok, erre is rá lehet unni...
A más jellegű felhasználást illetően semmi nem jutott eszembe, mint a sokat emlegetett céklás süti. Igen ám, de ezek mind pürésített főtt céklából készültek. Az enyém nyers volt. Gondoltam egyet, és előkaptam egy répatorta receptet a netről..."csak" répa helyett ezt a mixet kevertem bele, kapott még kakaót, és sok narancshéjat, némi narancslevet.
Mivel nem volt krémsajtom, egy kis tejfölös-pudingos, bőven narancsos kencével öntöttem le, miután kihűlt...rendkívül könnyű, finom, puha, nem morzsálódó süti kerekedett belőle....és mivel nem tudták mit esznek, nem is volt senkinek kifogása ellene.
céklás-répás-almás-kevert süti
Guszta, és ezek szerint finom is. :-) Nyammmmm.
VálaszTörlésIgen, és majdnem egészséges is...főleg, hogy én a cukrot ( az előírt mennyiséget) minden sütibe "sajnálom" beletenni... a férjem szerint :-)))
VálaszTörlésSzoktam ajánlani a porcukrot, mint alternatívát, az édesebb szájú családtagjaimnak.