... nem bizony... a mi krumplis puffancsunk. De nagyon finom!
Épp ezért, időnként az ilyen bűnbeesés elkerülhetetlen.
krumplis puffancsok (burgonyás lepénykék)
Ez is egy tipikusan sok nevű, de olcsó étel, amit már nagyanyáink is készítettek. Egyszerű burgonyás tészta...mint a nudli (aminek szintén ezer neve van az országban) vagy a gombóc, a lekváros, szilvás, barackos, töltött, vagy töltetlen...
A lényeg, hogy amíg amazok főnek, a puffancsok az olajban sülnek. Épp ezért igen nagy mumus, olyan társakkal egyetemben, mint a fánk, lángos, bundás kenyér...Nem kifejezetten az "ún." egészségtelen jelző miatt, inkább az illat miatt, ami ezek után tekereg a lakásban( elszívó ide, vagy oda).
Mi a férjemmel ( akinek a családjában ez puffancs a gombóclevesek szövődménye volt:-)) csak úgy, magában eszegetjük, de hallottam már olyanról, aki lekvárral szereti. A mostani verzióba reszeltem sajtot is, így a lányok fokhagymás tejfölbe mártogatták.
Valóban ritkán kerül asztalra, inkább, ha maradék főtt krumplit kell eltüntetni....bármilyet, pürét, esetleg hagymás törtkrumplit. Néha köretként is előfordul azért, vadashoz, vagy más, hasonló jellegű mártásos húsokhoz is nagyon finom.
Nálunk krumplifutának hívják. :-) Imádom.
VálaszTörlés