Írtam már róla, hogyan kezdtem hozzá sok éve, rengeteget kísérleteztem, mire megtaláltam a nekünk valót:-).
Aztán lassan csökkent ez az intenzitás, a fogyasztás, így a kevesebb kenyeret igyekszem a legegyszerűbben elintézni.
A sok variáció közül ez a forma, ami leginkább bevált.
Ebből a "fazonból" a maradékot jó helykihasználtsággal lehet tárolni a fagyasztóban, szikkadtan könnyebben befér a pirítóba, és nem utolsó szempont, hogy nagyok a "csücskei" :-) szóval nekünk ilyen a kenyerünk.
Mostanában viszont megint kísérletezni támadt kedvem, sajnos az elsőről nem készült fotó így kénytelen leszek máséra hivatkozni.
Sütöttem ezen recept alapján ötletet merítve, egy napkerék nevezetű kenyeret, persze a saját jól bevált kenyértésztámból.
(1 évvel később látom: a Google képkeresője a blogom alatt hozza az idelinkelt napkenyeret, pedig a fotó nem a sajátom, az rákattintás után a forráshelyről jön elő.
Még több kép az eredetiről ezen a fórumon )
Aztán a következő próba a Kemencetüzes:-) gondaanyu után szabadon, a szlovák sörös kenyér volt.
Erről saját képeim is vannak.
Azt hiszem "dobozban" is ki fogom próbálni..
A receptek hibátlanok, de én megint a sajátomat használtam, ebben az esetben a lényeg a fél liter sör, ami a vizet váltotta ki dagasztáskor.
Sok kenyeret sütöttem már sokféleképpen, de ez az egyik legfinomabb, nálam biztos nyerő:-)
A sört nem érezni rajta, de a kenyér állaga fantasztikus lett tőle.
És még másnap is tökéletes.
A recept megtalálható TücsökBogár konyhájában is.
Nagyon guszta!!
VálaszTörlésKöszi!
TörlésCsatlakozom......szívesen megkóstolnám! Igaz....pont egy foghúzáson vagyok túl....talán mégsem kellene! Vagy mégis?
VálaszTörlésSzép hétvégét Neked és a családnak!
Hű, az nem jó dolog. Remélem ma már valóban tudnál belőle csipegetni:-) Szép napot!
Törlés