.jpg)
.jpg)
.jpg)
Szinte csak könyvekről, mások életéről... Ritkábban a miénkről... :-)
Szupererős!!!! ❤❤❤ Most már tudom, hogy furcsa ízlésm van :-) Nagyon örülök neki, hogy nem átlagos, hisz akkor nem olvastam vona el e...
Bloggerized by DheTemplate.com & WordPress Theme 2 Blog
nagyon jol neznek ki a sutik de a receptje erdekelne
VálaszTörlésKöszönöm! Sokat gondolkodtam a receptíráson még így az első időszakban, mert nem igazán gasztroblognak szántam, inkább kreatívnak, de nincs jelentősége (főleg, hogy a sütés-főzés is kreatív), enni mindenkinek kell:-)).
VálaszTörlésA látogatottság is ezt igazolja, legtöbben a gasztro jellegű bejegyzéseket látogatják.
Akkor a recept pótlólag, csak egy kommentben :-)))
Leveles tésztám édes változatra:
hozzávalók a tésztához
• 1,5 dl hideg! víz
• 1-2 dl hideg! tej
• 1 tojás
• 3 ek. cukor
• 3 csipet só
• 1 ek.ecet
• 50 dkg liszt
• 2 dkg friss élesztő
A rétegek kenéséhez 25 dkg vaj, vagy margarin.
A hozzávalókból tésztát dagasztottam.
Negyed órás pihentetés(szobahőmérsékleten)után kinyújtottam és ráreszeltem a hűtőből kivett, jó kemény margarin, vagy vaj kb.egy harmadát. Feltekertem, mint a bejglit, kicsit lelapítgattam, majd félbehajtottam, letakarva pihent fél órát. Ezt még kétszer megismételtem.
Az utolsó után már csak egy picit hagytam pihenni, hogy könnyebben lehessen nyújtani. Kinyújtottam,téglalapokra vágtam, még mielőtt megtöltöttem, kicsi bevágásokat ejtettem a papucsok felső részén :-)) a gőzöknek utat engedve...szétosztottam a pudingot, pár szem levétől lecsepegtetett meggybefőttet is tettem rá, félbehajtottam, 18 db vaníliás papucs lett belőle, 2x9 fért épp a nagy tepsin, elég nagyok lettek.
Töltelék:
1 cs. vaníliapuding fél liter tejjel, 3 lapos ek. cukorral készült, kihűtve, ez volt a töltelék, mindre került pár szem meggy, de jó fahéjas alma is, vagy más is ízlés szerint.
Kb. fél óra kelesztés után
250 foko, előmelegített sütőbe tettem 20 percre, de félidőben 200 fokra csökkentettem a hőt. (Ez sütőfüggő.)
Jó étvágyat!