Nem lett szép a kép, de utolsó morzsájáig elfogyott,
olyan gyorsan, amilyen gyorsan elkészült :-)
Morzsás joghurtos kevert almával, vagy mással
a tészta:
1 tojást,
1dl olajat, vanília aromát, 10 dkg cukrot 25 dkg
joghurttal alaposan kikeverünk.
Hozzáadunk 20 dkg lisztet egy teáskanál szódabikarbónával, nem keverjük sokáig ekkor már...csak épp :-)
gyümölcsök:
30 dkg
apróra kockázott, hámozott alma, citromlével meglocsolva, reszelt citromhéj, 5
dkg rumba áztatott mazsola
morzsa:
2 ek
(nád)cukor, 5 dkg margarin, 5 dkg zabpehely, 5 dkg frissen pirított, aprított dió.
A serpenyőbe tettem szárazon a zabpelyhet, kicsit pirítottam, mellétettem a
margarint, bele a cukrot, jól összeolvasztottam, félretettem…
A tésztába belekeverjük a mazsolát és az alma egy részét, majd sütőpapírral bélelt kisebb tepsibe tesszük, rá a maradék gyümölcsöt, majd a morzsát, és a diót.
Előmelegített 200 fokos
sütőben, 30-35 perc alatt megsütjük. Figyelni
kell a morzsára, a tetején, nehogy megégjen,
ha szükséges, a hőt az utolsó percekben lehet mérsékelni.
Még melegen
megszórjuk, ha szeretjük, fahéjjal.
Inkább őszi süti, de borongós, hűvös nyárelőn se megvetendő. :-)
Inkább őszi süti, de borongós, hűvös nyárelőn se megvetendő. :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése