...egy másik rakott, ami a kép alapján, sőt az illata alapján is rakottkrumplinak tűnik:-)
Tapasztaltam, amit a gasztrobloggerek rendre állítanak,
hogy a rakottkrumpli nem egy fotogén étel :-)
És valóban, ahogy a mellékelt ábra is mutatja...
...bár ez nem is krumpli. :-)
...bár ez nem is krumpli. :-)
Na, nincs ebben semmi ördöngösség, egyszerűen cukkinira cseréltem a krumplit. Nem azért, mert úri kedvem azt diktálta, hanem, mert sok volt a háznál.
Éppen több, mint krumpli.
Éppen több, mint krumpli.
Mivel nem mindenki rajong érte, mármint a cukkiniért, nem volt könnyű dolgom a felhasználást illetően. Nekem jöhet minden formában, de most valami olyasmit szerettem volna, amit a válogatósaim is bevállalnak.
Jelentem, bevállalták.
Szerintem kifejezetten finom volt.
Jelentem, bevállalták.
Szerintem kifejezetten finom volt.
Tapasztalatok-gondolatok a rakottakról :-)
A rakottkrumplit nagyon szerettem gyerekkoromban, de képes voltam betegre zabálni magam belőle. Anyukám ugyanis jó magyar szokás szerint olvasztott sertészsírral (nem ám kókusszal:-) locsolgatta meg a rétegeket. Jó bőven. A férjem pedig még ráadásként szalonnával, kakastaréjjal :-) a tetején szereti.
Na mármost, én próbáltam enyhíteni az összeállításon az évek alatt, de be kell vallani, ha nem tesszük bele, ami belejár, akkor bizony nem csúszik. A krumpli ugyanis magába szívja az összes nedvességet, zsírt, tejfölt, nálunk semmiféle "lájtos" verzió nem jött be.
Ha jól megcsinálom, akkor meg újfent nem bírja a kényes bendőm :-)
A cukkinis verziót viszont igen.
A cukkini pont fordítva működik, mint a krumpli. Enged, nem felszív.
Ha sózzuk, márpedig kell, elég sok levet enged (vizet) ezt felfogandó, zabpelyhet szórtam a cukkinirétegek alá. Természetesen nem látszik, nem érződik.
A cukkinit kimagoztam, meghámoztam
(kicsit vastagabban, mert zsenge volt, a héjából lesz még lecsó) felszeleteltem nem túl vékonyra és besóztam. Nem vártam meg, amíg sok levet enged és összelöttyed :-)
A rakottkrumpli egyik felébe szoktam csak kolbászt tenni a másikba semmit, mert így kéri a Középső:-) Most azért a semmi helyett fekete erdei sonka csíkok kerültek bele, a másik oldalon meg a szokásos, jó fajta kolbász.
Ja és a tetejére kissé húsosabb baconkockákat szórtam, így a sültszalonnás "feeling" is megvan :-)
az illat meg teljesen egyezett a rakott krumpliéval.
Egyébként a cukkiniból szoktam még
"tökfőzeléket" készíteni, pont olyan, mint tökből:-)
"uborkasalátát", pont olyan, mint uborkából:-)
fasírtot, hát, ez nem olyan, mint a húsos, de mindig elfogy.
Sós palacsintatésztába reszelve...
Kirántva ritkán az utóbbi években, inkább húsok mellett tepsiben egyéb zöldségekkel megsütve köret részeként.
Aztán a magam kedvére is szoktam kísérletezni...
néha másoknak is bejön, néha meg csak magamnak:-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése