Volt már egy próbálkozás pár éve, nem sikerült rosszul, nyilván ezért jutott az ünnepelt eszébe, hogy meg lehet ismételni részemről a részére.
Az ötlet anno innen jött, azt megtartottam, meg a tortakrém összetevőit is, egyébként minden más a saját, jó öreg kókuszkocka receptem alapján készült.
Két adagot sütöttem belőle, egyiket egy közepes tepsiben ebből lettek a kockák a torta köré, illetve a háromszögek díszítésnek a tetejére.
A másikat egy nagyobb, 30-31 cm átmérőjű tortaformában, ez lett maga a kerek torta. Nem lesz így túl magas, egy kis szelet a kockával együtt elég szép adag lett így is.
A fenti ihletadó recept krémje, nagyon egyszerű és finom:
2 dl tejszín, 15 dkg étcsoki összemelegítve, összeolvasztva, ha kihűlt elkeverve 25 dkg mascarponeval, 2 ek kókuszreszelékkel.
Ezzel töltöttem meg a vízszintesen félbevágott kerek tortalapot, jutott még kívülre, a tetejére is.
Jómagam még megturbóztam, az ünnepelt kedvéért csokiburkolat is került a tetejére:
10 dkg ét tortabevonóból 3-4 ek étolajból csokimázat készítettem és azzal leöntöttem.
Az innen lefolyó csokihoz állítgattam aztán körbe a kókuszkockákat, és a tetejére a dísznek szánt háromszögeket. A kimaradó részekre kókuszcsipsz került.
A kókuszkocka receptem, ebből két adagot kell(ett) sütni a tortához.
1
tojás, 15 dkg cukor, 5 dkg olvasztott margarin, 2 ek méz. Ezeket jól kikeverjük,
géppel, hozzáadunk 25 dkg lisztet meg egy csomag sütőport elkeverve és 1,5 dl
tejet, ezt már csak kézzel keverem hozzá.
180
fokos normál sütőben 15-20 perc alatt megsült
(a kerek tortaformában magasabb lesz kicsit tovább is kell sütni).
Erre a máz, a forgatáshoz:
30dkg
margarin, 5 dkg kakaó, 15 dkg cukor, 8-10 ek kanál tej, összeolvasztva,
20 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez.
Igazából ez a munkásabb, pepecselősebb része,a többi gyorsan megy :-) ez is, ha csináljuk :-)
És megéri, mert bár extra kalóriabomba, néhány évente 1x rendkívüli élvezet, annak aki szerei az ilyesmit. ☺☺☺
Nálunk bejött ☺
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése