banánnal.
Az első egyszerű poharas desszert.
Oreo keksz (helyett Lidl-s Neo) nem túl apróra összezúzva, csokipuding, banánkarikák, tejszínhab rétegezve, jól lehűtve.
A másodiknak, a banános alagútnak egyszerű kekszes alapja van, mint egy keksztekercsnek.
Egy őzgerinchez 25 dkg darált háztartási keksz, 10 dkg vaj, vagy margarin, 2 ek. kakaó, cukor, vagy bármiféle édesítés ízlés szerint, rum, vagy aroma, tej, kávé, gyümölcslé, amivel kissé lazítani lehet a masszát, hogy az formázható legyen, de ne ragadós.
Összedolgoztam és egy folpack-kal bélelt formába nyomkodtam.
A krémhez főztem egy vaníliapudingot, 3,5 dl tejjel, ízlés szerint édesítve, mikor kihűlt 2 dl tejszínből készült habbal lazítottam.
Felét a kekszes masszára tettem, jött a banán hosszában ráhelyezve a krémre, majd megint krém és befedtem egész kekszekkel, betakartam a folpack lelógó részével.
Pár óra hűtés után én az egész kekszes résszel lefelé egy tálcára borítottam és így hűtöttem tovább, így könnyebben megpuhul a keksz. Egyébként érdemes türelmesnek lenni, vagy előre dolgozni, mert másnap a legfinomabb.
Ahogy leborítva hűlt, a banán illata, aromája nem tudott kiszökni a kekszes alagút alól, igazi csemege volt másnap, és akkor lehetett szépen szeletelni. Sajnos a képen nem az az állapot lett megörökítve, de mutatom a forrást, az tökéletes, igaz ott kapott még egy csokimázat, amire nálunk nem volt szükség, a nélkül is tökéletesen finom, és épp elég kalória :-).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése