...amit farsanginak nevezünk, meg szalagosnak, meg hagyományosnak.
Igazából csupán maradékfelhasználás jegyében készült.
Nagyon szeretném a Lidl vödrös friss sajtját, ha lehetne kisebb kiszerelésben is kapni. De sajnos nem és még nem is igazán hosszan tartható.
A túrót remekül helyettesíti. Sőt esetenként a tejfölt is. Reszelt túrósba első osztályú. Abban épp elmegy egy vödörrel.
De az alábbi fánkszerűségek a maradékból készültek. Még vízkeresztkor. És sütőben sültek.
Valamilyen szalagjuk is van is van :-)
Az eredet recept tejfölt és túrót használ hozzá felesen.
Nálam vödrös sajt volt mindkettő helyett.
Rém egyszerű:
3 tojást egy csipet sóval, ízlés szerinti, de kb. 3 ek cukornak megfelelő édesítéssel, egy nem elektromos habverővel, nem túlságosan durván felvertem.
Hozzáadtam 50 dkg vödrös sajtot, (ez lehet fele túró fele tejföl),
kis reszelt citromhéjat
a végén egy kávéskanál szódabikarbónával elkevert 5 dkg liszt és 5 dkg zabpehely keverékét.
(lehet csak liszt is)
Zsiradékkal kissé kikent formába kanalaztam,
Nekem ún.. amerikai fánk formában sült, muffin is jó hozzá vagy bármi.
Ha tepsiben sütjük szeletelve is tálalhatjuk.
Előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt
készen is van.
Édesen lekvárral, de cukor nélkül akár szendvicsalapnak is finom.
És aránylag egészséges kategória :-)
Azért tervezek hagyományosat is :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése